راهنمای سفر به قزوین

راهنمای سفر به قزوین. تاریخ غنی و جاذبه‌های متعدد طبیعی و باستانی و مذهبی و امکانات متعدد سفر و سیاحتی قزوین گردی را امر گریزناپذیر می‌کند. فقط مساله تصمیم شماست. خلاصه اگر هوس قزوین گردی کردید، قرار گرفتن اين شهر تاريخي در مسير ازادراه تهران شمال و همينطور برخورداري آن از ايستگاه راه‌آهن و البته نزديكي نسبي به فرودگاه مهرآباد و امام خميني تهران شما را  از طي مسيرهاي پرپيچ و خم به اين شهر راحت مي‌كند. نكته مهم اين است كه امكانات اقامتي در اين شهر نسبتا ارزان و متنوع است.  تاكسي و خطوط اتوبوسراني كار رفت و آمد شما را در داخل يا اطراف آن يا حتي به تهران تسهيل می‌كند.

برنامه ریزی سفر به قزوين

راهنمای سفر به قزوین. قزوين فرودگاه مسافري ندارد. اما مي‌توانيد براي سفر به  پایتخت ایران در اوايل دوره صفویان از شبكه جاده‎اي-بزرگراه كشور يا خطوط ريلي كشور بهره ببريد. پس براي رفتن به مهد خوشنویسی فعلي ایران كافي است يا خودروي‌تان را  استارت بزنيد يا برای رزرو بلیط قطار قزوین اقدام به خرید از سامانه اینترنتی فروش بلیط کنید. از میان 19 نوع قطار موجود در ناوگان ریلی ایران در مسیر قزوین معروفترین آن‌ها قطارهای شش تخته میلاد، چهار تخته خلیج فارس، درجه یک سهند، لوکس چهار تخته توس هستند. شماره ملی و کارت بانکی عضو شتاب با رمز دوم برای خرید اینترنتی ضروری است. تهران، کرج، مشهد قم اصفهان و کرمانشاه، شیراز و زنجان و تبریز شهرهای بزرگی هستند که از طریق شبکه ریلی کشور  به قزوین  متصل هستند.

امروزه بیشتر سفرها به  قزوین یا به سبب قرار گرفتن آن در مسیر تهران به شهرهای شمالی و شمال شرقی کشور است.  اهمیت استان به عنوان پنجمین مرکز صنعتی کشور یکی دیگر از دلایل سفر به آن است. اما این شهر به انواع جاذبه‌های طبیعی و همینطور تنوع غذایی مجهز نیز است. همچنین بلندای تاریخ  قزوین، سفر به این  شهر را توجیه پذیر می‌کند.

سیری در تاریخ قزوین

کاوش‌های باستان شناسی در منطقه بویین زهرا نشان از یکجانشینی با قدمت 9 هزارساله در استان قزوین دارد. اما آنچنان که گفته میشود قزوین در دوره اشکانیان و بعدها در دوره ساسانیان به عنوان شهری دارای برج و قلعه و حصار شکل گرفته است. در دوره اسلامی ظهور فرقه اسماعیلیه در نزدیکی آن  تاریخ ساز شد. امروزه هم قلاع واقعه در منطقه الموت و تاریخ افسانه ای این فرقه خود یکی از محرک‌های بازدید گردشگران خارجی از قزوین است. با تاسیس سلسله  صفوی که ماهیت سیاسی ایران را دوباره احیا کرد، به عنوان دومین پایتخت این سلسه بعد از تبریز قزوین  یک دوره اوج را تجربه می‌کند.

بناهای تاریخی قزوین

تنها کوشک باقی‌مانده از کاخ‌های سلطنتی شاه طهماسب در اواسط قرن دهم هجری قمری امروزه به عنوان عمارت چهلستون یا کلاه فرنگی  شناخته میشود و  از نمادهای مهم دوره صفوی است. این بنا که حدود ۵۰۰ متر مربع وسعت دارد، به دستور شاه طهماسب صفوی در سال ۹۵۱ هجری قمری و به دست معماران برجسته کشور در قالب باغی به شکل مربع ساخته شد و در میان آن عمارت‌های عالی، تالار، ایوان‌ها و حوض‌های زیبا بنا شد. محمدباقر سعدالسلطنه، حاکم وقت قزوین در دوران قاجار ضمن بازسازی نام چهل‌ستون را بر آن نهاد و این کاخ امروزه در مرکز قزوین در میدان آزادی (سبزه میدان) خودنمایی می‌کند.

راهنمای سفر به قزوین. قدمت بازار قزوین به دوران صفویه و قاجاریه می‌رسد. همچنین کاروانسرای بزرگ سعدالسلطنه قزوین با مساحت ۲۶ هزار متر مربع از جمله 999کاروانسرای معظم دوران شاه عباس در سراسر کشور است.  حمام قجر همانطور از ناش پیدا به دوران قاجار برمیگردد و امروزه تبدیل به موزه مردم شناسی شده است. این حمام گوشه دیگری از تاریخ  و فرهنگ این دیار را در برابر دیدگان گردشگردان حین سفر به قزوین به نمایش می‌گذارد.

حسینیه امینی‌ها، عمارت باغ سپهدار، مسجد جامع قزوین (ساخت آن به  هارون الرشید خلیفه عباسی نسبت داده می‌شود)، امامزاده شاهزاده حسین قزوین، امامزاده شاهزاده حسین (ع) (فرزند امام رضا (ع)  و خیابان سپه قزوین به عنوان اولین خیابان  طراحی شده ایران)، خانه تاریخی زعیم و آب انبار سردار بزرگ که یکی از ده‌ها اب انبار به جا مانده از دوران اسلامی در این شهر است، فهرست بلندی از مقاصد  قزوین گردی  را فراهم می‌کند.

بناهای تاریخی قزوین

جنبه های زیارتی شهر قزوین

نکته قابل توجه در شهر قزوین وجود جاذبه‌ای زیارتی برای هر سه دین ابراهیمی  یهود، مسیحیت و اسلام است. علاوه بر امام زاده شاهزاده حسین(ع) که ذکر شد، وجود عمارت پیغمبریه که مدفن 4 تن از پیامبران یهود است. همینطور دو کلیسا کانتور و رفیع این شهر را در مقایسی کوچکتر نسبت به شهرهایی چون مشهد و قم به یکی مراکز زیارتی کشور تبدیل کرده است.

اقامت در قزوین

راهنمای سفر به قزوین. به رغم سرمایه گذاری‌ها مختلف سال‌های اخیر قزوین همچنان از نظر اقامتگاه‌های مناسب گردشگری منطقه‌ای با وضع  مطلوب فاصله دارد. وجود تنها  یک هتل 5 ستاره و یک هتل چهار ستاره در این شهر نشان از عدم توجه به سرمایه گذاری در زیرساختهای این شهر داشته است. اما به هر حال چندین هتل 2 و 3 ستاره و چندین مهمانپذیر نیاز گردشگران برای اقامات را حین قزوین گردی تامین می‌کند. البته در سال‌های اخیر بسیاری از گردشگران به استفاده از اقامتگاهی بومگردی استان  رو اورده اند تا ضمن  اقامت از حضور در کنار جاذبه های طبیعی این شهر چون دریاچه الوان هم  لذت ببرند.

اقامت در قزوین

شیرینیها و غذاهای شيرين قزوین

قیمه نثار، آش ماش پیازو، کوکو شیرین قزوینی، حلیم، آش آلو یا آلرشته، مشکوفی، شیرین پلوی قزوینی، قیمه آبدار یا دم کباب، کله جوش یا کال جوش، دیماج قزوینی، آش دوغ، آش امام قزوین، بادمجان پلو قزوینی هر كدام با كيفيت و تلوني  دارند، مي‌توانند خاطرات خوشي از سفر به قزوين براي شما بسازند.

معروف ترین غذای قزوین

شايد معروف‌ترين غذاي قزويني قیمه نثار باشد كه اگرچه قیمه نام دارد اما عملا قیمه نیست. این غذای‌لذیذ در واقع برنج آب‌کشی شده است كه به صورت لايه لايه گوشت گوسفندی طبخ شده، خلال پرتقال (یا نارنج)، پیاز داغ، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، (در دستورهاي طبخ  به روز شده رب گوجه‌فرنگی) وادویه‌های مختلف  قرار مي‌گيرد.

در واقع اين  تركيبات به صورت جداگانه از برنج درست شده و به حالت لایه ای بر روی دیس غذا قرار میگیرند. از اين نظر ميشود كه اصل اين غذا نوعي مرصع پلو است. در تزئین لایه ی سطحی این غذا از برنج زعفرانی، خلال پسته، خلال بادام، پرتقال و زرشک استفاده مي‌شود. همچنين در بيشتر مواقع همان آب‌‌‌گوشتي كه براي پختن گوشت استفاده شده است، در كاسه هايي كنار ظرف ژلو قرار ميگيرد.

معروف ترین غذای قزوی

تفاوت غذاهای قزوین با سایر شهرها

بر خلاف اكثر جاها كه كوكوها نمكي يا ترش هستند، کوکوی شیرین قزوینی به دلیل شیرین بودن زیاد معمولا به همراه هویج پلو سرو میشود. ذائقه شيرين پسند مردم قزوين همچنين باعث ظهور غذاي ديگري به نام شيرين پلوي قزويني شده  است. برنج، خلال پرتقال، شربت قوام آمده، خلال بادام، خلال پسته، زعفران ساییده شده، کره، سیب زمینی و سینه مرغ موادي هستند كه  اين  غذا را تشكيل مي‌دهند.

پیش غذاها و شیرینی های قزوین

دُیماج یا دُگماژ که عمدتا در فصل تابستان و اکثرا به صورت پیش غذا یا عصرانه  سر سفره قزوينيها ديده ميشود. از نان لواش خشک شده، پنیر، خیار، سبزی خوردن های تند، گردو و پیاز داغ تهیه می شود. اين غذا بايد با دست ميل شود هرچند برخی با کمک استکان کمر باریک برای شكل دادن به  لقمه دیماج  استفاده ميكنند. اما  بازهم شيريني خوري قزويني باعث يك ابتكار ديگر شده است. طعم آش دوغ در قزوین ترش نیست و میتوان گفت به صورت آش رشته تهیه می شود. بعد از پخت نخود، لوبیا قرمز، عدس، برنج، سبزی آشی و پیاز داغ، گلوله هاي گوشت ‌(گوشت قلقلی‌های) سرخ شده  داخل آن ریخته مي‌شود.

اگر به قزوین رفتید و سر به شیرینی فروشی‌های ان نزدید، باخته‌اید. حتی می‌توان گفت اگر به قزوین رفتید و فقط به شیرینی فروشی‌های آن رفتید، برنده اید. شیرینی نازک پسته، شیرینی پادرازی، نان برنجی، شیرینی چرخی، نخودچی، باقلوا لوزی و نان چای با انواع تنوع و شکل می‌تواند ساعت‌ها شما را مشغول شکل و مزه خود کند و دست شما را برای سوغاتی خریدن باز بگذارد.

قزوین شهری بین المللی

دانشگاه بین المللی قزوین از بدو تاسیس دانشگاه ماموریت آموزش زبان فارسی به دانشجویان بین المللی را بر عهده داشته است. این دانشگاه باعث شده است شما  به خصوص در طول سال تحصیلی در سطح شهر افرادی با ملیت‌های مختلف ببینید.  تقریبا همه گردشگردان کشورهای منطقه میتوانند از میان دانشجویان این دانشگاه برای سفر  یا کار خود  مترجم پیدا کنند.

قزوین شهری بین المللی

نتیجه گیری

راهنمای سفر به قزوین. قزوین گردی به واسطه تاریخ بلند این شهر و هم به واسطه امکانات یک شهر رو به توسعه می‌تواند یکی از گزینه‌های بسیار مفرح و خاطره ساز ایران گردی باشد. قزوین گردی هم خاطرات شیرین برایتان می‌سازد هم کامتان را  به واسطه  سنت شیرینی پزی معروف این شهر شیرین می‌کند. دانشجویان بین المللی متعدد در این دانشگاه این شهر میتواند به عنوان راهنما و مترجم گردشگران خارجی عمل کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *