چاقی و افزایش وزن دهه‌هاست که به یکی از چالش‌برانگیزترین مسائل جهان تبدیل شده است. براساس آخرین گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی، پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱.۱ میلیارد نفر در جهان دچار چاقی باشند. در این میان قرص‌ها و داروهای لاغری نیز با تبلیغات گسترده راهی بازارها شدند تا کسانی را که در پی اکسیر لاغری هستند به خود جذب کنند. سینوریپا یکی از همین داروهاست که به عنوان قرص لاغری تبلیغ می‌شود. اما آیا واقعا قرص سینوریپا باعث لاغری می‌شود؟ سینوریپا و لاغری چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟ این قرص چه خواص و عوارضی دارد؟

برای پاسخ به این پرسش‌ها با ادامه این مقاله از نسیم سلامت قزوین همراه باشید.

سینوریپا چیست؟

پیش از هر تجویزی، ابتدا باید ببینیم که این قرص چیست و آیا سینوریپا برای لاغری تجویز می‌شود یا نه.  این قرص دارویی ترکیبی است که برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تجویز می‌شود. این دارو حاوی دو ماده فعال است که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • متفورمین: این دارو به سلول‌های بدن کمک می‌کند تا از قند خون (گلوکز) به عنوان انرژی استفاده کنند.
  • سیتاگلیپتین: این دارو با مسدود کردن آنزیمی به نام DPP-4، سطح هورمون‌های خاصی را که به تنظیم قند خون کمک می‌کنند، افزایش می‌دهد.

همانطور که اشاره شد، سینوریپا برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که به تنهایی به متفورمین یا سیتاگلیپتین پاسخ نمی‌دهند، استفاده می‌شود. البته ممکن است این دارو برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که قبلاً با انسولین یا سایر داروهای دیابت درمان می‌شوند نیز تجویز شود.

سینوریپا چطور مصرف می‌شود؟

سینوریپا به صورت قرص خوراکی تجویز می‌شود و دوز معمول این دارو یک یا دو بار در روز همراه با غذا است. البته که دوز مناسب را پزشک با توجه به وضعیت جسمی هر فردی تعیین می‌کند.

آیا سینوریپا عوارض دارد؟

مثل هر داروی دیگری، قرص سینوریپا نیز عوارض خود را دارد که می‌تواند فردبه‌فرد متفاوت باشد. شایع‌ترین عوارض جانبی سینوریپا اسهال، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و نفخ است. البته این قرص عوارض جانبی جدی‌تر هم می‌تواند داشته باشد که شامل افت قند خون، واکنش‌های آلرژیک و مشکلات کلیوی است. در هر حال در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی باید حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید تا دوز دارو تغییر کند یا قطع شود.

قرص سینوریپا برای لاغری خوب است؟

تا اینجا با قرص سینوریپا آشنا شدیم و دیدیم که این قرص به طور مستقیم برای لاغری طراحی نشده است. با این همه برخی افراد ممکن است در حین مصرف این دارو به دلیل کاهش اشتها یا افزایش متابولیسم، وزن کم کنند. همین موضوع نیز باعث شده تا برخی سینوریپا و لاغری را با یکدیگر مرتبط بداننداین قرص به عنوان قرص لاغری نیز مورد تبلیغ و استفاده قرار گیرد.

نکاتی که باید قبل از مصرف سینوریپا بدانید!

به طور کلی باید توجه داشت که بهتر از قرص‌هایی که به طور مستقیم با هدف تاثیر بر کاهش وزن و لاغری ساخته شدند استفاده کرد. با این همه قبل از مصرف سینوریپا برای لاغری چند نکته را باید مدنظر قرار دهید.

  • قبل از مصرف سینوریپا، حتماً تمام داروها و مکمل‌های خود را به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر باردار هستید، شیرده هستید یا به بیماری کلیوی یا کبدی مبتلا هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • در حین مصرف سینوریپا، قند خون خود را به طور منظم چک کنید.
  • اگر علائمی مانند افت قند خون مانند لرزش، تعریق، گرسنگی یا سرگیجه را تجربه کردید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

قیمت قرص سینوریپا چقدر است؟

قرص سینوریپا دوزهای متفاوتی دارد اما به طور میانگین آخرین قیمت هر بسته‌ آن در داروخانه‌ها بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تومان بوده است.

انوع قرص‌های لاغری

قرص‌های لاغری انواع مختلفی دارند و هر کدام با مکانیسم‌های مختلفی عمل می‌کنند. در ادامه با برخی از رایج‌ترین انواع قرص‌های لاغری آشنا می‌شویم تا مکانیسم‌های تاثیرگذار این قرص‌ها را از یکدیگر تشخیص دهیم.

  • مهارکننده‌های اشتها: این قرص‌ها با سرکوب اشتها به شما کمک می‌کنند تا کالری کمتری مصرف کنید. این همان کاری است که قرص سینوریپا انجام می‌دهد. اما هدف اصلی این قرص کاهش اشتها نیست و فقط یکی از عوارض آن است.
  • چربی سوزها: این قرص‌ها متابولیسم شما را افزایش می‌دهند و به بدن شما کمک می کنند تا کالری بیشتری بسوزاند.
  • ملین‌ها: این قرص‌ها با افزایش دفع مدفوع به شما کمک می‌کنند تا کالری کمتری جذب کنید.
  • بلاکرهای چربی: چنین قرص‌هایی جذب چربی  از غذا را در روده شما مسدود می‌کنند و به این شکل مانع افزایش وزن می‌شوند.

اما حتی قرص‌هایی که با هدف لاغری ساخته می‌شوند نیز بدون عوارض نیستند. عوارض جانبی شایع قرص‌های لاغری شامل حالت تهوع، اسهال، یبوست، سردرد، اضطراب و بی‌خوابی می‌شود.

قرص، رژیم غذایی یا ورزش؛ بهترین راه کدام است؟

افزایش وزن ساده است اما لاغری کار سختی است. شاید به همین دلیل بسیاری به دنبال اکسیر لاغری هستند. اما لاغری نباید به سلامتی فرد آسیب برساند. اگر به دنبال کاهش وزن هستید، بهترین راه این است که یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و به طور منظم ورزش کنید. در ادامه راه‌های سالم کاهش وزن و مهم‌ترین نکاتی  که پزشکان و کارشناسان تایید کرده‌اند آورده شده است:

  • رژیم غذایی سالم قدم اول در مسیر لاغری است. در رژیم لاغری به طور کلی باید کالری دریافتی خود را کاهش دهید. این کار را می‌‌توان با خوردن غذاهای سالم‌تر و کوچک‌تر و اجتناب از غذاهای فرآوری شده، پرچرب و پرشکر انجام داد.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید. این روزها به دلیل سبک زندگی شهری، فعالیت بدنی و میزان تحرک کاهش چشم‌گیری پیدا کرده است. متخصصان تاکید می‌کنند که به طور متوسط باید ۱۵۰ دقیقه ورزش در طول هفته انجام داد.
  • خواب کافی نیز عامل مهم دیگری در لاغری است. هنگامی که خواب کافی ندارید، بدن شما هورمون‌هایی ترشح می‌کند که باعث افزایش اشتها و ذخیره چربی می‌شود. بنابراین اگر قصد کاهش وزن دارید باید خواب خود را تنظیم کنید.
  • متخصصان تاکید می‌کنند که استرس می‌تواند منجر به پرخوری و افزایش وزن شود. راه‌های سالمی برای مدیریت استرس مانند یوگا، مدیتیشن یا گذراندن وقت در طبیعت وجود دارد. البته باید توجه داشت که برخی نیز در شرایط اضطرابی بی‌اشتها می‌شوند و به تبع آن وزن کم می‌کنند.

 

هیچ اکسیری برای لاغری وجود ندارد. کاهش وزن به شکل سالم نیازمند رژیم غذایی مناسب، ورزش، خواب خوب و به طور کلی تغییر سبک زندگی است. از سوی دیگر باید توجه داشت که حتی در صورت نیاز و تجویز پزشک باید از داروهایی استفاده کرد که به شکل مستقیم با هدف لاغری ساخته شده‌‌اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *